A thing of beauty is a joy forever …

Voor het eerst sinds het ontstaan van mijn blog schrijf ik een stukje in de Nederlandse taal, ook voor het eerst heb ik een ‘gast blogger’.

Vandaar dus ….

Ik ben jullie mijn lieve lezers een klein voorwoord schuldig, en een introductie aan mijn ‘gast blogger’  Zoals jullie allemaal weten, bestaat mijn blog vooral uit ‘lifestyle’ items ….Al merk ik dat ik na een jaar bloggen constant evolueer en dit oprecht als een rijkdom ervaar. Buiten bloggen, werken en het dagdagelijkse leven houd ik me al jaren bezig met ‘vision boards en the law of attraction of creatief bewustzijn. Met dat gegeven op zak, bewandel ik mijn levenspad …Met af en toe een serieuze val, vind ik ‘NU’ snel mijn creatief bewustzijn terug. Een aantal maanden geleden kwam ik als bij toeval, Filip Waegemans tegen. En of toeval bestaat of niet dat laat ik in het midden.

Filip en ik geraakte dus in gesprek ….

Al heel snel was het duidelijk dat we beide veel raakvlakken hebben, en praatten we honderduit over ‘bewust leven’.   Filip Waegemans is een ‘ creative consciousness’ coach in wording, een lichaamstaal trainer en sponsoring verantwoordelijke voor Belgacom, maar vooral een boeiend man.Sinds kort geeft Filip coachings en heeft hij een  blog waarop hij naar mijn gevoel mooie ‘posts’ plaatst.

Zoals de laatste ‘A thing of beauty is a joy forever’ een post over vrouwelijke kracht maar ook vrouwelijkheid in een man ….Ik wil jullie deze mooie post niet ontnemen, en hoop dat jullie er evenveel van genieten als ik.

Dankjewel Filip voor je mooie post :)

Liefs Tamar x

A thing of beauty, is a joy forever ….

Het is altijd goed om iets op te biechten. Het bevrijdt en maakt de zaken bespreekbaar. Dus biecht ik op dat ik van de vrouwelijke kant van het leven houd. Voor ik direct op het vooroordeel paard “charmeur” wordt gezet en met een harde klap de pampas wordt ingejaagd wil ik het even preciseren. De vrouwelijk kracht van het leven, dat is wat ik bedoel. De pure kracht van het scheppende, de geborgenheid, het extra snoep in je boekentas met een kusje. De zorg om verder te kunnen in het leven. De pure mannelijke kracht heeft soms iets bruut, lelijk in zijn noodzakelijkheid. Het zit in het giechelende van mijn dochters en hun vriendinnetjes, in de warme knuffels van mijn tantes, in de rijstpap van mijn oma. Je kan iets afbreken om iets terug op te bouwen of je kan het met veel liefde een andere bestemming geven.

Ooit was ik te klein om mijn verantwoordelijkheid op te nemen. Jaloersheid, pijn en verbale agressie waren mijn wapens om de angst van mijn scheiding tegen te gaan. Enkele jaren later hebben we nu een stabiele relatie als gescheiden ouders met de toekomst van onze kinderen voor ogen. In mijn coachings zie ik het terugkomen hele herkenbare situaties waarin mama’s alleenstaand de taak op zich nemen, niet financieel rond komen en de storm van de mannelijke gekwetste trots er nog bovenop moeten nemen. Ik zie het ook rond mij. Er is veel dat we moeten goedmaken als papa’s in die situatie, veel vergeving vragen en liefde geven.

Veel vriendinnen vertellen me soortgelijke verhalen. Het eist zijn tol, zowel fysiek als mentaal. Het is een groter maatschappelijk probleem dan dat we denken. Wat is de prijs van gelijk te krijgen in iets wat ooit uiteindelijk een verhaal in het verleden gaat zijn? Onze engeltjes en bengeltjes leren van ons, dat is nu eenmaal de manier hoe de mens in elkaar zit, hoe we hebben geleerd te overleven. Door na te doen wat onze ouders doen. Ik zie wat het heeft gedaan met mijn dochters… Die vrouwelijke kracht die alleenstaande ouders laten zien, die zit in ieder van ons.

Indien we iets willen veranderen in dit leven moeten we de vrouwelijke kracht van het leven meer centraal zetten. Meer authentiek respect geven voor wat alleenstaande mama’s (en papa’s in de omgekeerde situatie) doen. Wat geven we anders door aan onze kinderen? Hoe maken we die wereld anders weer mooi indien we blijven creëren vanuit een uitsluitend mannelijke kracht? De zucht om warmte, een aai over de bol en iemand die fluistert dat het wel goed komt, iemand tegen je aan trekken in je warme bed en blij zijn. Of iemand in de ogen kunnen kijken en zeggen dat je het hem of haar vergeeft. Of mijn dochters die voor de spiegel staan en vragen of ik het mooi vindt wat ze aan hebben.

Het doet me denken aan een quote van John Keats:. “A thing of beauty is a joy forever: its loveliness increases; it will never pass into nothingness.”

Filip Waegamans

www.nestacoaching.com

Filip@nestacoaching.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *